PREZENTARE  Centrul Judetean de Cultura Dambovita

      Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa este un aşezământ public de cultură, care oferă servicii culturale în baza principiului nediscriminării şi care asigură accesul şi participarea egală a tuturor cetăţenilor la educaţie şi cultură, indiferent de rasă, naţionalitate, vârstă, sex, etnie sau religie.

      Centrul dezvoltă programe proprii pentru promovarea şi prezervarea patrimoniului istoric, al tradiţiei populare şi pentru cultivarea unei identităţi culturale locale. Stimulează şi susţine orice iniţiativă în domeniul culturii, cu scopul de a lărgii oferta culturală şi pentru o mai bună comunicare cu publicul beneficiar. Un alt domeniu în care acţionează centrul este acela de stimulare a creativităţii şi cultivare a talentului, organizând forme de educaţie în afara sistemelor formale de învăţământ.

      Printre evenimentele organizate de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa sau desfăşurate în parteneriat cu alte instituţii de cultură din judeţ şi din ţară, amintim:
• Festivalul Internaţional de Romanţe „Crizantema de Aur”,
• Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”,
• „Zilele Cetăţii”,
• Festivalul „Art for you”,
• Festivalul Naţional ”Ileana Sărăroiu”,
• Concerte extraordinare susţinute de către Orchestra Simfonică Muntenia.

      Aceste manifestări au caracter permanent, fiind recunoscute şi apreciate atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional.

 
Varianta pentru tableta si smartphone...

Centrul Judetean de Cultura Dambovita

Browserul dumneavoastra este foarte vechi.
Puteti descarca un browser modern de aici: